Kokkuhoid on rottidele

/ 4. juuli 2014/ 0 kommentaari

Esimest korda kui oma elus voucher näpu vahel juuksurisse läksin, oli tunne ebakindel. Nagu hiljem selgus, siis põhjusega. Ega eestlane vist polegi eriti mingi sooduskupongi-rahvas? Näiteks Rene viskab alati kõik Hesburgeri kupongi-lehed otsemaid prügikasti, napilt peale seda kui jõuan rõõmustada, et “Oh, järgmine kord kui sinna läheme, võtame need kaasa!” Tema meelest on see pooleldi nagu kerjamine. Mismõttes me mingeid lipikuid letti hakkame lappima – kui tahame burgerit, siis läheme ja ostame, ei ole siin mingit soodustuse nillimist. Mina näen seda nii, et kui on võimalik saada odavamalt, siis mille pagana pärast ma peaksin seda mitte tahtma!? Jääb raha rohkem muude asjade jaoks. But fine, see selleks.

Põhjus, miks ma paar aastat tagasi oma elu esimese sooduskupongi ostsin, seisnes selles, et ma lootsin, et saan odava raha eest erinevaid juuksurisalonge külastada/katsetada, et siis leida mõni, kuhu püsikliendiks jääda. Ehk et esimesel korral oleksin maksnud vähem, aga edaspidi juba tavahinnakirja järgi. Kahjuks selgus üsna pea, et enamus salongi-pidajaid suhtub asjasse enam-vähem samamoodi nina kirtsutades nagu Rene. Mismõttes sa ostad ODAVA pakkumise ja siis veel avaldad ARVAMUST, millist soengut sa tahad? Saad seda, mida antakse! Paaril korral traavisingi juuksurisalongist otse koju juukseid sirgendama, sest see oli ainus tegevus, mis tundus, et võib selle lootusetu föönipahmaka mu peas veidigi inimlikumaks muuta. Ma ei tea siin planeedil ühtki inimest peale iseenda, kellele juuste föönitamine NII (!) KURADI (!) KOHUTAVALT (!) mõjub. Aga ikkagi arvab umbes iga teine juuksur, et peale juuste föönitamist ja kaht tilka juukseõli olen linnatänavate-kõlbulik ning loevad seega soengutegemise lõpetatuks, võeh..

gfgsdgftr

Kui ma veel rase olin, täitsa viimast vinti rase, otsustasin oma meeleolu tõsta suvise maniküüriga. Kuna mu üldine enesetunne oli tol ajal ei rohkem ega vähem kui LEHM, siis igasugused iluprotseduurid kergitasid mu tuju märgatavalt. Seadsingi siis taas sammud kupongi-lehele ja ostsin aga voucheri.

Sellest oleks võinud lausa pilti teha, kuidas see maniküüri tegemine välja nägi: kleenuke küünetehnik oma grandioosse sohva-mõõtu kontoritooli ühes servas graatsiliselt taguotsa toetamas, samal ajal kui mina nagu hereford äbariku tabureti ja selle nelja traatjala otsas hinge kinni hoidsin, et mitte tooli maha murda. Noh, ise olen muidugi loll, et suud lahti ei teinud, mida on nüüd kaevelda! Aga mul oli vist tõesõna nii suur hämming, et mismoodi see tädi ise olukorra koomilisust ei märganud?

Ma usun, et see võis olla viimane kord, kui ma voucherit kasutasin, aga kuu aega tagasi käisin jälle ühes juuksurisalongis. Ega pikka juttu polegi – täiesti ilma liialdamata ootasin 38 minutit üle kokkulepitud aja, kuni juuksur ühe kliendi vahele võttis ja kusagile teise ruumi kadus. Ootasin seal suhtkoht lamba näoga, ega osanud isegi protestima minna kuskile. Täpselt selline tunne, et äkki see pole veel piisavalt pikk ootamine, et kärsitust ilmutada? Äkki see teine inimene maksis täishinna ja tal ongi õigus eelisjärjekorras tähelepanu saada? Noh, kupongiga kohale lendamine just enesekindlust ei tõsta nähtavasti 😀

Aga miks ma enam arvatavasti ühtki sooduspakkumist isegi ei otsi, on sellepärast, et pooled korrad ma ei saagi reaalselt aru, kas tegu on kehva salongiga ja et seal käivadki asjad kuidagi poole vinnaga või määrab minusse suhtumise see, et ma olen nii rott, et tahan teenust, aga vot maksta ei jõua. Mis sest, et tegelikult pole ju asi jõudmises.
Mulle aitab eksperimenteerimisest ja lootmisest, et “ÄKKI seekord joppab”. Tundub, et täiesti normaalsetel salongidel polegi põhjust sooduskampaaniaid korraldada, sest neil on juba praegu klientuuriga asjad korras. Ja siis jäävadki järgi mingid pooletoobised kohad, kus inimestest uted vorbitakse ja kiirelt-kiirelt minema aetakse.

bad-service_o_992254

Jäta kommentaar